Tecnologia

Tecnologia

tempsXcurses proporcionem a cada corredor un xip electrònic d’un sol ús d’uns 4x2 cm., aproximadament, que es col·loca en el dorsal del corredor o de la bicicleta, a la samarreta o a les sabatilles esportives, amb diferents sistemes de subjecció, que no causa cap molèstia als corredors i és molt resistent.

Aquests xips són detectats per les antenes receptores d’un o més lectors de xips que, juntament amb un sistema informàtic amb el nostre propi software, permeten dur a terme l’enregistrament del temps individual de cada corredor.

El sistema utilitza solucions d’alta freqüència RFID (sigles de Radio Frequency Identification).

Aquesta tecnologia, mitjançant ones de ràdio, permet que el lector de xips estigui constantment enviant senyals per tal de detectar els xips de tots corredors. Quan es detecta un d’aquests xips, es llegeix la informació que conté i s’envia, en format digital, a l’aplicació específica del sistema informàtic.

Això permet detectar un nombre molt elevat de xips en el mateix instant i, per tant, permet enregistrar tots els corredors d’una cursa esportiva, independentment del nombre de participants, funcionant, a més, en totes les condicions climàtiques, incloent les baixes o altes temperatures i ambients amb gran humitat.

Els avantatges que ofereix aquest sistema són:

  • L’oportunitat de proporcionar el temps real de la cursa per a cada competidor, amb total fiabilitat.
  • Llistat immediat dels resultats de la cursa en creuar la línia de meta per part dels competidors.
  • L’absència de cues a l’arribada dels corredors, pel fet d’enregistrar el temps de cursa de cada participant.
  • Simplificació de la logística i dels recursos de la cursa, en no haver de tornar el xip a l’arribada.
  • Aplicació a múltiples disciplines esportives: running, ciclisme, esquí, etc.
  • Facilitat de transport i instal·lació.
  • Autonomia del sistema.